Nagyvilág

Se tévé, se internet Temesvár egy részén, a polgármester nem kábelbarát

Nicolae Robu már nagyon unta a kábeleket, radikális megoldást választott.

A város egy részén se internet, se kábeltévé nincs, több távközlési szolgáltató villanyoszlopokon futó kábeleit levágták – írja a Maszol.ro. Az akcióban maga a polgármester is részt vett, mert szerinte a levegőben lógó kábelrengeteg rontja a városképet.

Nicolae Robu korábban többször felszólította a szolgáltatókat, helyezzék a föld alá a kábeleiket, de ezt nem tették meg. Ezért hétfő estére kirendelte a városközpontba a közterület-fenntartókat, akik nekiláttak a huzalok elvágásának.

A polgármester maga is beült egy emelőkosárba, hogy saját kezűleg elmetsszen néhány kábelt. Szerinte a szolgáltatók a felelősek, mert nem tisztelik az ügyfeleiket.

Nem tudom, hány embert érint ez a lépés, sajnálom, ha nehéz helyzetbe kerültek önhibájukon kívül

– mondta a Mediafaxnak. Az akció miatt a polgármesteri hivatal is internet nélkül maradhat, de ő még ezt az áldozatot is bevállalja a célért.

Az egyik érintett szolgáltató a hírügynökségnek azt mondta: valóban többször felszólította őket a városháza, hogy rejtsék el a kábeleiket, de ez „nem történhet egyik napról a másikra”, ráadásul előbb a polgármesteri hivatalnak ki kellett volna építenie a föld alatt futó hálózat helyét, ahogy Kolozsváron is történt.

A Főtér.ro szerint Temesvár polgármestere a tanfelügyelőséget is levágta a világhálóról, amivel „szabotálja az országos vizsgát, a próbaérettségit, a beiratkozásokat”. A Temes megyei tanfelügyelőség vezetője, Aura Danielescu reggel jelezte, keresik az alternatív megoldásokat, mert kedden is zajlik a próbaérettségi, már folynak a beiratkozások az előkészítő osztályokba, de a tanfelügyelőség elveszítette biztonságos kapcsolatát az iskolákkal és a minisztériummal.

A belvárosi iskolákba pendrájvon fogják átvinni a holnapi vizsga tételeit, de más megoldásokon is gondolkodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik