Nagyvilág

Radioaktív anyaggal mérgezhették meg a Berlusconi ellen tanúskodó modellt

Az olasz ügyészek, akik a Silvio Berlusconi volt kormányfő bunga-bunga partik miatt indított perében tanúskodó Imane Fadil marokkói modell rejtélyes halálának ügyében nyomozást folytatnak, megerősítették, hogy a nő vérében egyes fémek a normálisnál magasabb mennyiségben voltak jelen.

A hétfői tájékoztatásuk szerint egyebek mellett megemelkedett antimon- és kadmiumszintet tapasztaltak, Fadil vérében a normálisnál hétszer magasabb kadmiumszintet mértek.

Nem zárható ki, hogy a 33 éves Imane Fadilt radioaktív anyagokkal mérgezték meg.

Az ügyben nyomozást folytató Francesco Greco milánói ügyész közölte, hogy több információ állhat majd rendelkezésre, miután várhatóan ezen a héten elvégzik a nő holttestének boncolását.

Hétfőn a milánói Humanitas klinika igazgatóját több mint két órán át hallgatták meg. Ebben az intézményben halt meg március 1-jén, nagy szenvedés után Imane Fadil. A nő január 29-én került kórházba, és ugyanabban az intézményben halt meg.

Silvio Berlusconi – Fotó: Luca Prizia/AFP

A fiatal nő neve 2012-ben a Ruby-gate néven elhíresült perben vált ismertté.

Az ügy hátterében a bunga-bunga néven ismert partik állnak: 2008 és 2009 között az akkori olasz miniszterelnök Silvio Berlusconi római, milánói és más olaszországi rezidenciáin rendezett partikon többtucatnyi fiatal nő fordult meg, akik ezért pénzbeli juttatást kaptak Berlusconitól.

A lányok többségét Gianpaolo Tarantini és társai szervezték be a partikra. Közöttük volt a marokkói származású Karima El Mahroug, más nevén „Szívtipró Ruby” aki a partik idején még nem töltötte be 18. életévét. A Ruby-gate nevű perben Silvio Berlusconit 2014-ben másodfokon felmentették.

2018 novemberében hamis kijelentés és tanú megkörnyékezése címén újabb vádat emelt az olasz bíróság pénteken a 82 éves Silvio Berlusconi ellen a partik ügyében. A vád szerint Berlusconi megkörnyékezte és hamis kijelentésekre vette rá Tarantinit, akit párhuzamos eljárásban jogerősen már 1 év nyolc hónapra ítéltek.

Kiemelt kép: Olivier MORIN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik