Nagyvilág

Idén is Magyarországra jön Putyin

Idén ismét Budapesten találkozik Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök – mondta el az Mfor-nak adott interjújában Szijjártó Péter külügyminiszter.

Oroszországgal teljesen transzparens az együttműködésünk. Minden évben van egy magas szintű találkozó, a külügyminiszterek rendszeres kapcsolattartása mellett. Tavaly Orbán Viktor miniszterelnök járt Moszkvában, idén Budapesten lesz a találkozó. Ennek az időpontjáról még egyeztetünk, valamikor a második félévben kerül majd erre sor

– mondta Szijjártó, aki azt is világossá tette, hogy a Angela Merkel német kancellárral, és Donald Trump amerikai elnökkel egészen biztosan nem lesz találkozó.

Amerikai viszonylatban is ugyanazt tudom elmondani, mint a német reláció esetében: jelenleg nincs olyan ügy, aminek a kezeléséhez a legfelsőbb szintre lenne szükség. Legutóbb az amerikai külügyminiszter járt nálunk; nem maradt olyan nyitott kérdés, amit ne vitattunk volna meg.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke a budapesti cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2017. augusztus 28-án. (MTI / Kovács Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik