Nagyvilág

Kuciak–gyilkosság: a mai nap áttörést jelent a nyomozásban

Mint arról korábban beszámoltunk Marian Kočner vállalkozót gyanúsítják Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának a megrendelésével. A paraméter. sk beszámolója szerint a Speciális Ügyészi Hivatal csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a gyanúsított mellett további személyek kihallgatását is tervezik.

Az ügyirat csaknem 40 kötetet és több mint 15 ezer oldalt tesz ki. Eddig mások mellett nyolc terheltet, hat kárvallottat és 17 gyanúsítottat hallgattak ki. Ezen kívül 41 kórbonctani vizsgálatra, 34 nem lakáscélú helyiség vagy telek átkutatására, 53 házkutatásra és 12 helyszínelésre került sor. Több műszaki berendezést, autót, biológiai és egyéb nyomot rögzítettek, melyeket vizsgálatoknak vetettek alá.

Egyelőre nincs a nyomozók birtokában az a lőfegyver, amellyel meggyilkolták Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát. Az ügyészség azonban tudja, hogy a lőszerrel együtt ki és milyen módon szerezte be azt. Daniel Lipšic, a Kuciak-család ügyvédje szerint a mai nap áttörést jelent a nyomozásban.

A mai napon indított eljárás áttörést jelent a nyomozásban. Amint azt már a nyomozás kezdetén is mondtam, a legfontosabb, hogy megtaláljuk, meggyanúsítsuk és bíróság elé állítsuk a megrendelőt vagy megrendelőket. Ezek az emberek a legrosszabbak és legveszélyesebbek, akik képesek az asztalnál ülve, egy pohár konyakkal a kezükben dönteni emberek életéről, és ezek az emberek mindig megtalálják azokat a személyeket, akik néhány tízezer euróért képesek ilyen aljas tettet elkövetni

Ján Kuciak oknyomozó újságírót és kedvesét, Martina Kušnírovát tavaly februárban gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban. Kočner egyike volt azoknak a személyeknek, akiknek ügyeiről Ján Kuciak írt. Egy telefonbeszélgetés is a nyilvánosságra került, amelyben a vállalkozó megfenyegette az újságírót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik