Nagyvilág

Gulyás Gergely: Orbán kész bocsánatot kérni

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón reagált a Manfred WeberOrbán Viktor-találkozó utáni nyilatkozatokra. Weber korábban elmondta, hogy „apró előrelépéseket” sikerült elérni, de koránt sem sikerült minden problémát megoldani.

Weber: Nem sikerült mindent megbeszélni Orbánnal
Az EPP csúcsjelöltje szerint konstruktív volt a találkozó, de nem sikerült megegyezni mindenben.

Gulyás elmondta, hogy „a konfliktus véget ért”, mert leveszi a kormány a Soros-Juncker-plakátokat. Igaz, eddig csak onnan távolították el ezeket, ahol Weber láthatta őket.

Orbán nem akart senkit sem megbántani a hasznos idióták kifejezéssel, ha valakit ez mégis bántott, akkor ennek a szónak a használatáért a kormányfő kész bocsánatot kérni

– jelentette be Gulyás.

A CEU-ról azt mondta a miniszter, az intézmény jövője biztosítva van. Weber javaslatait megfontolják – felmerült a BMW-vel közös finanszírozása az egyetemnek –, de szerinte minden szabályozásnak megfelel a magyar gyakorlat most is.

Gulyás elmondta, hogy migrációs kérdésben nem alkuszik a Fidesz, de hozzátette, hogy Weber EB-elnökségével garantálva lenne Európa határainak védelme.

A Néppárt kevésbé van meg nélkülünk, mint mi nélkülük

– állította Gulyás, majd hozzátette, hogy szerinte Orbán és Weber is azt akarja, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradjon.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik