Nagyvilág

Avramopulosz: Magyarország-ellenes a kormány kampánya

A magyar kormány kampányában igazán az az ironikus, hogy az EU-ellenességgel tulajdonképpen Magyarország-ellenesek is. Előbb-utóbb ezt ők is meg fogják érteni. Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja, a magyarok pedig európai polgárok. Tehát az Európai Unió döntéseiben a magyar kormány is részt vesz

– erről beszélt Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosa a hvg.hu-nak adott interjújában.

A politikus szerint Magyarország hozzáállása éppen azért ellentmondásos, mert egyrészről jóváhagyja a döntéseiket, másrészről megkérdőjelezi, sőt, támadja is azokat.

A kormány Soros-Juncker plakátjával kapcsolatban arról beszélt,

mindannyian tudjuk, hogy a „fake news” korszakában élünk. Az EU állampolgárai viszont megérdemlik a korrekt és őszinte tájékoztatást.

Tisztázta, hogy az Európai Bizottság adott pénzügyi segítséget a magyar határvédelemre csakúgy, mint az összes többi tagállamnak a külső határokon. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az EU költségvetése támogatja ugyan a tagállamok határvédelmi törekvéseit, de soha nem veszi át a teljes finanszírozást a tagállamoktól.

A magyar kormány 54 millió eurót kért határvédelemre, ebből 20 millióra voltak jogosultak uniós támogatásból, amit meg is ítéltek nekik.

Kiemelt kép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP / Europress

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik