Nagyvilág

Durva karikatúra Orbán néppárti kirúgásáról

Maga alá vizelő kutyaként ábrázolják. Manfred Weber a nyakörvénél fogva dobja ki. MIndez a világ egyik legtekintélyesebb gazdasági lapjában.

A 444.hu szúrta ki, hogy a The Economist szerint immár eljött az idő kirúgni Orbán Viktort az Európai Néppártból. A lap röviden összefoglalja a Fidesz előtörténetét, konzervatív fordulatát, a 2010 utáni fejleményeket.

Felidézik, hogy a magyar kormányfő rombolja a demokráciát, antiszemita összeesküvés-elméleteket terjeszt Soros Györgyről, sorra lépi át az európai konzervatívok vörös vonalait. Eddig mégse történt soha semmi.

Immár azonban az EPP sem hiheti, hogy minél több pártot egyesít, annál erősebb. A Fidesz népárti tagságának felfüggesztése már kevés. Manfred Weber már önmagát hitelteleníti el, ha nyitva hagyja az ajtót Orbán visszatéréséhez.

Ennek megerősítére a lap egy olyan karikatúrát közölt, amelyen a néppárti csúcsjelölt nyakörvénél fogva dobja ki a kutyaként ábrázolt, maga alá vizelő Orbán Viktort, aki bepiszkította a közös sátrat.

Weber: Orbán dönthet, senkit sem kényszerítünk maradásra
Az Európai Néppárt közös értékeken és elveken alapul.

E karikatúra kapcsán egyébként érdekes lehet, hogy a Klubrádió
generációs műsorában csak inkognitóban nyilatkoztak Orbánék netes kifigurázói.

 Az Illiberal Memes nevű oldal készítői a képek tanúsága szerint szigorúan csak fedésben elmondták, azért gúnyolják előszeretettel a kormányzati propagandát, mert nem tudnak azonosulni a rezsim által emberekre öntött tartalmakkal, amelyeket károsnak tartanak. Fel akarják rázni azokat, akik közönyösek, de jelenleg ők sem látnak olyan politikai erőt, aki mögé beállnának.

 

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik