Nagyvilág

Beáldozta tévéjét a titokzatos magyar milliárdos

Digi24 tulajdonosának fontosabbak egyéb üzletei.

A Transindex ír aról, hogy a Digi24 hírtelevízió és hírportál többségi tulajdonosa, Teszári Zoltán mintha kapitulálna. Több vezető újságírót szabadságoltak, bezárták a helyi tévéstúdiókat, leállították az oknyomozó műsorokat, lefejezték a hírportál szerkesztőségét és mérséklik a kormánykoalíció kritikáját.

Sajtóhírek szerint a rejtélyes nagyváradi vállalkozó döntésének hátterében az áll, hogy más üzleti érdekeltségei sikereit nem akarja kockáztatni. A telekommunikációs szektorban be akar szállni az 5G-s mobilhálózat licitjébe, de ehhez meg kell szereznie a kormány jóindulatát, amit a megszokott kritikus hangok akadályoztak volna.

Néhány hónapja a Maszol.ro úgy jellemezte Teszárit, hogy ő a legtitokzatosabb erdélyi médiamogul, aki irtózik a médiától, a sajtót szigorúan távol tartja magától, pecsétes papírja van róla, hogy forradalmár, s nem mellékesen félmilliárd eurót meghaladó a vagyona. A leggazdagabb erdélyi magyarral a mai napig egyetlen interjú sem készült, de még csak nyilatkozatai sem nagyon jelentek meg.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik