Nagyvilág

Újabb párt kéri a Fidesz kizárását a Néppártból

Újabb tagpárt kéri a Fidesz kizárást az Európai Néppártból: a görög Új Demokrácia elnöke pénteken egy üzleti fórumon jelentette be, hogy hétfőn levelet küld majd a Néppárt elnökének, ezzel pedig hivatalosan is indítványozzák a Fidesz kizárását – írja a 444.hu.

Ahogy korábban megírtuk, a portugál Demokratikus és Szociális Centrum-Néppárt (CDS-PP), majd a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) is indítványozta a Fidesz kizárását a konzervatív erőket tömörítő Európai Néppártból .

Egy nappal korábban a flamand kereszténydemokraták (CD&V), a vallon konzervatív Humanista Demokratikus Centrum (CDH), illetve a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) kérte hivatalos levélben Joseph Dault, az Néppárt elnökét a Fidesz kizárására.

Múlt héten két svéd konzervatív tagpárt, a Mérsékelt Párt és a kereszténydemokrata párt nyújtott be hasonló indítványt a magyar kormány legújabb plakátkampánya és a jogállamiság magyarországi helyzete miatt.

A kizárás napirendre vételéhez egyébként szükséges 7 párt 5 országból, az eljárás lefolytatásáról pedig a párt vezetése dönthet.

Kiemelt kép: MTI Fotó / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik