Nagyvilág

Elkobozta és az eBayen eladta egy német család kutyáját Ahlen városa

A vevő is perel, mert kiderült, hogy az állat nem olyan egészséges, mint hirdették.

Adótartozás miatt elkobozta a nyugat-németországi Ahlen tanácsa egy család kutyáját, és eladta az eBayen – írja a The Local.

A cikk szerint a család természetesen kifogásolja az eljárást, de a vevő sem elégedett. Az Edda nevű mopszot eredeti gazdái szerint beleegyezésük nélkül vitték el, és három kisgyermek hiányolja az állatot. Az apa egy munkahelyi baleset miatt tolószékbe kényszerült, és először a kerekesszékét akarták lefoglalni, de az nem a férfi tulajdona. Így a kutyára esett a választás.

Azt a város elismeri, hogy nem szokványos dolog, hogy kutyát kobozzanak el, de nagy értékű állatról van szó, ezért döntöttek így. A család egyebek mellett az ebadót sem fizette be.

Eddát 750 euróért hirdették meg, azt állítva, hogy teljesen egészséges. Egy rendőr, Michaela Jordan vette meg, aki kicsit gyanakodott az alacsony ár miatt, a fajtiszta mopszok ugyanis általában 1500-2000 euróba kerülnek. Kiderült, hogy a gyanú nem volt alaptalan, azóta ugyanis, hogy decemberben hozzá került az állat, négy műtétet kellett elvégezni rajta. Jordan így beperelte a várost, az állatorvosi kiadások mellett Edda vételárát is visszaköveteli. (Illusztráció: Europress – Oscar Gonzalez/NurPhoto)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik