Nagyvilág

Az ukránok szinte senkiben sem bíznak

Az államapparátussal és az orosz médiával szemben a legbizalmatlanabbak.

Az ukránok többsége sem a kormányzatban, sem az elnökben, sem a bíróságokban, sem a korrupcióellenes szervekben nem bízik – írja a Kárpátaljaalap.net az Ukrajinszka Pravda alapján.

A Razumkov Központ felmérés szerint az ukránok legkevésbé az államapparátusban és az orosz médiában (78%) bíznak, de nagyfokú a bizalmatlanság a Legfelső Tanáccsal (82%), a bírósági rendszerrel (78%), a politikai pártokkal (77%), a kormánnyal és a kereskedelmi bankokkal szemben is ( 75%).

Az emberek döntő hányada (71%) Petro Porosenko elnökben (képünkön) sem bízik. Alig jobb az ügyészség (70%), az Ukrán Nemzeti Bank (68%), a Legfelsőbb Bíróság (65%), a Speciális Korrupcióellenes Ügyészség (65%), a Nemzeti Korrupcióellenes Iroda (64%), a Korrupciómegelőzési Nemzeti Ügynök (64%), a Korrupcióellenes Bíróság (62%) és a szakszervezetek (58%) megítélése sem.

A legnagyobb bizalommal az önkéntes szervezetek (67%), a fegyveres erők (62%), a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (61%), az egyházak (61%) és az önkéntes zászlóaljak (57%) iránt vannak. Többen bíznak, mint ahányan nem a határőrségben (52% bízik – 36% bizalmatlan), a Nemzeti Gárdában (50%, illetve 38%), az ukrán médiában (49% és 43%), valamint a civil szervezetekben (45%, illetve 41%).

Kiemelt kép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik