Nagyvilág

Élelmiszersegélyt kér Észak-Korea

Észak-Korea élelmiszersegélyt kér a nemzetközi szervezetektől, mert mintegy 1,4 millió tonna élelem hiányozni fog az idén a lakossága ellátásából, és emiatt csaknem a felére kell csökkentenie a fejadagokat.

Ez szerepel abban az emlékeztetőben, amelyet az ország ENSZ-nagykövete nyújtott be a világszervezetnek. Mint írta, az ENSZ-szankciók is hozzájárulnak ehhez a súlyos helyzethez, de okozói súlyos természeti katasztrófák is.

Az emlékeztetőnt nincs keltezési dátum, viszont a dokumentum nem sokkal Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető második csúcstalálkozója előtt látott napvilágot.

Kim Dzsong Un nagyon átverte Trumpot
Amerikai tábornokok szerint Észak-Korea változatlanul komoly  fenyegetést jelent, ígérete dacára, nem állította le atomprogramját.

A találkozón szó lesz a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről, és annak tisztázásáról, hogy ez mit jelent. Az Egyesült Államok követeli, hogy Phenjan hagyjon fel atomfegyverprogramjával, amely fenyegeti őt, Észak-Korea viszont azt akarja elérni, hogy oldják fel az ellene szóló büntetőintézkedéseket. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik