Nagyvilág

Bekérette a svéd nagykövetet a külügy

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán közölte, bekérették Svédország budapesti nagykövetét Annika Strandhäll svéd szociális miniszter megjegyzése miatt.

Annika Strandhäll svéd szociális miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről azt írta a Twitteren:

riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a ’30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.

A Külügyminisztérium kiemelte, továbbra is felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy a svéd miniszter nácizmussal vádolja a magyar kormányt azért, mert „segítjük a gyermeket vállaló magyar családokat”.

A bevándorláspárti svéd miniszter nem hajlandó elfogadni, hogy a magyar kormány a pénzt a magyar családokra költi, és nem a migránsokra

– írták, hozzátéve, Svédország budapesti nagykövetét az eset után bekérették.

Ahogy korábban megírtuk, bekéretik szerdán a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet Semjén Zsolt Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási miniszter irányába tett kijelentései miatt. A magyar miniszterelnök-helyettes erre közölte, legalább alkalmuk lesz bocsánatot kérni a svédeknek.

(MTI, kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik