Nagyvilág

A kormány azt mondja, van bizonyíték Soros György és az Európai Bizottság összejátszására

Úgy tűnik, a kormánypropaganda rendesen beleáll abba a teóriába, hogy szerintük Soros György és az Európai Bizottság (EB) összejátszik.

Hétfőn derült ki, hogy az európai parlamenti választási kampányra időzített plakátokon a magyar származású üzletember mellett ott lesz Jean-Claude Juncker, az EB elnöke, mert a kormány úgy véli, hogy összefogtak migránsügyben.

Kedden az EB kategórikusan visszautasította, hogy bármilyen összejátszás lenne, és kijelentették: a kampány „minden képzeleten túltesz”, illetve sokkolónak nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet” ekkora teret nyert.

Erre aztán gyorsan válaszolt a kormány is, pontosabban Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár. Takács szavai szerint Frans Timmermans, az EB első alelnöke „magáról megfeledkezve, gyakorlatilag bekiabálva” hozta fel a kampány kérdését tagállamok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülésén.

Az államtitkár azt mondta, hogy Timmermans nem az alapszerződés hetes cikke szerinti, Magyarországgal szemben megindított jogállamisági eljárás ügyével foglalkozó napirendi pont tárgyalás közben háborodott fel, hanem egy másiknál, és ezzel – fogalmazott Takács – „kibújt a szög a zsákból”.

Az ügyben megszólalt Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is, ő azt mondta, hogy készülnek azok a tervek, amelyet az Európai Bizottság tagad.

Kiemelt kép: Takács Szabolcs, MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik