Nagyvilág

Dubaji ingatlanok budapesti árakon

Dubai több évtizede tartja első helyét a világon, mint a gazdagság, a csillogás és a minőség szinonimája. Az uralkodó (tanácsadóival együtt), nem kétség, hogy a világ legjobb marketing szakembere. Évtizedek óta tartja Dubait az érdeklődés középpontjában, miközben hihetetlen fejlődésen vezeti át az országot, mindig megtalálva a helyes utat a világpolitika labirintusában.

Írásunk célja, hogy rávilágítson arra az eddig soha nem látott helyzetre, amely a budapesti és a dubaji ingatlanpiac között az utóbbi években kialakult.

Sokaknak Dubai az elérhetetlenség szinonimája is, joggal azt is gondolják, hogy az ilyen szintű minőségi fejlődés csak a hétköznapi halandó által elérhetetlen árszínvonalon valósítható meg.

A valóság azonban teljesen más. Röviden fogalmazva a dubaji és a budapesti ingatlanárak összeértek! Budapesti árakon lehet Dubaiban öröktulajdonú, vadonatúj, csúcsminőségű ingatlanokhoz jutni, rendkívül kedvező feltételekkel, külföldiek számára is.

 

Mi ennek az oka, mi áll az árcímkék mögött? A Budapesten zajló ingatlanboom sok magyarázatra nem szorul, hiszen testközelből látjuk, hogy az elmúlt években milyen magasságokig emelkedtek az árak. Befektetők elmondása alapján, ma Budapesten óriási kihívás a lakásvásárlás. A minőségi, hosszútávú, nyugodt befektetésre alkalmas ingatlanok ára egyszerűen exponenciálisan növekedik napról napra.

Nézzük Dubait! A 2020-ban megrendezésre kerülő világkiállítás megnyerése után (2013) Dubai soha nem látott fejlesztésekbe kezdett.

A helyiek elmondása szerint most zajlik Dubai második felépítése. Szükség is van a rengeteg ingatlanra, hiszen a kormányzat első számú célja, hogy a lakosságot az elkövetkezendő tíz évben a duplájára növelje. 2016 és 2017 között Dubai lakossága 3%-kal nőtt, tehát a kormány erőfeszítései eredményesnek bizonyulnak. Az új fejlesztések rendkívüli nagy száma óriási nyomás alá helyezte az ingatlanfejlesztőket. Ma Dubaiban csak a kiváló minőségű, rendkívül kedvező árú ingatlan adható el. A helyi bankrendszer támogatásával a fejlesztők ráadásul átadás utáni fizetési opciót is kínálnak, mely külföldi állampolgárok részére egyaránt elérhető. Nem ritka az, a Budapesten is megjelent konstrukció, melynek keretében a fejlesztő garanciát vállal a tulajdonos bérleti díjbevételére.


Például egy csúcsminőségű, újépítésű, 45 négyzetméteres, befektetésre kiválóan alkalmas stúdióapartman négyzetméter ára 1 millió Forint. Fix bérleti díjas konstrukcióval az éves bérleti díjbevétel 8%, mely a dubaji fizetőeszköz dollárhoz kötött fix árfolyama miatt amerikai dollár alapon számolandó. Fontos megemlíteni, hogy Dubaiban a lakóingatlanok bérbeadásából származó bevételt semmilyen adó nem terheli.

Nézzünk egy prémium lokációt! Dubai új turisztikai szenzációja, a Bluewaters Island. A Dubai Marinával szemben újonnan megépült privát sziget az „Ain Dubai”, azaz a dubaji óriáskerék otthona. Rekordhajhász országhoz híven, az óriáskerék magassága londoni testvérének közel a kétszerese. A szigeten 200 étterem és szórakoztató egység üzemel, valamint a Las Vegas-i Ceasars Palace hotel mellett 10 apartmanházban 690 lakás is helyet kapott. Az induló négyzetméterár egy ilyen világszenzáció közvetlen közelében sem több jelenleg mint 1,5 millió Forint. Az ingatlan saját, akár időszakos használatra és rövidtávú kiadásra tökéletesen megfelel, valamint a lakások limitált száma miatt az értéknövekedési potenciálja rendkívül magas.

Amennyiben a fentiek felkeltették érdeklődését, kérjük jelezze azt a dubai-ingatlanok.hu weboldalon vagy az info@dubai-ingatlanok.hu email címen. Cégünk, a GO360 Properties, Dubaiban bejegyzett ingatlanügynökség teljeskörű szolgáltatással áll szíves rendelkezésére, legyen az vétel, eladás, rövid- ill. hosszútávú bérbeadás vagy üzemeltetés. Kérje ingyenes konzultációnkat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik