Nagyvilág

Botrányos körülmények közt utaztak magyar síelők egy franciaországi sítáborba

A Suli Sí és a Travelex franciaországi sítáborának buszai hibás műszaki állapotban, nyári gumikkal és csak románul beszélő sofőrökkel indultak útnak magyar utasokkal, írja az Index.

A portál egyik olvasója arról számolt be, hogy három busz indult Franciaországba, azonban már az induláskor több probléma látszott: az egyik busz törött lökhárítóval és berepedt szélvédővel érkezett a találkozási helyre, ráadásul többórás késéssel.

Egy másik buszra ugyanígy órákat kellett várni, az utasok pedig semmilyen tájékoztatást nem kaptak a szervezőktől ez idő alatt. A portál olvasója csak a sítábor után tudta meg, hogy ez a busz olyan rossz műszaki állapotban volt, hogy nem mertek vele elindulni a sofőrök, így az indulási hely környékén várakoztak.

Induláskor kiderült az is, hogy a sofőrök csak románul beszélnek, a szervezők közül pedig senki nem szállt fel a buszra, így a buszvezetőkkel csak mutogatva lehetett kommunikálni.

Egy édesanya azzal fordult az Indexhez, hogy egyetemista lánya és barátnői nem mertek felszállni a buszra, annyira rossz műszaki állapotban volt, így inkább lemondtak az utazásról és hazamentek. 

Az otthon maradók másnap kaptak egy üzenetet, hogy indul egy másik busz a Blaha Lujza térről, ez már egy jó állapotú, magyar rendszámú busz volt, magyar sofőrökkel.

Azoknak, akik előző este vállalták az utat a román buszokon, a következőkkel kellett szembenézni: a váltó elromlott a francia határtól nem messze, többször is eltévedtek, lejárt a tachográf, beragadt a busz a hóba, így az utasoknak kellett kitolni azt.

Az utasok egyöntetűen arról számoltak be, hogy hazafele csak a magyar rendszámú buszra akartak felszállni, mert az odafele úton halálfélelmük volt, azonban a buszcserét a szervezők nem tudták biztosítani. Néhányan így inkább egyénileg oldották meg a hazautat.

Azonban ekkor jött az újabb nem várt fordulat: kiderült, hogy többen nem férnek fel egyik román buszra sem, mert a felszerelésekkel és bőröndökkel együtt már nem volt elég raktér. A probléma odafelé azért nem jelentkezett, mert sokan nem szálltak fel a román rendszámú buszra. Valamennyi reklamálás után egy magyar rendszámú buszra szállhattak fel, akik nem fértek fel a román buszokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik