Nagyvilág

Nem tudták megszámolni a nyomozók, hány szúrt seb van a gyermekgyilkos holttestén

Annyira brutálisan végezték ki gyilkosai az 54 éves David Gautot, hogy a nyomozók és később a halottkém sem tudta megállapítani, pontosan hány késszúrás borítja a testét. Az ügy bírósági tárgyalásán elhangzott, hogy a két vádlott legalább százötvenszer sebezte meg áldozatot – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Gaut meggyilkolásával két szomszédját, az 51 éves David Osborne-t és a 23 éves Ieuan Harley-t gyanúsítják. A két férfi nem sokkal az után végzett az áldozattal, hogy megtudták, Gaut 32 évet töltött börtönben, mert 1985-ben bűnösnek találták a 15 hónapos Csi Ming Shek (másik nevén Marky Pickthall) meggyilkolásában.

Az akkor 21 éves Gautot 1985 júliusában ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre. Marky anyja, az akkor 21 éves Jane Pickthall együtt járt a férfival. A nő egy este megkérte a barátját, hogy vigyázzon a két kisgyermekére, míg ő megiszik néhány italt a barátnőivel. Amikor hazaért, Gaut azt mondta neki, minden rendben, a gyerekek alusznak. A nő lefeküdt a férfival, majd elaludtak. Az anya másnap találta meg a kisfia holttestét egy felborult fiókos szekrény alatt a gyerekszobában. Gaut megpróbálta balesetnek beállítani az esetet, a boncolás azonban kimutatta, hogy a kisfiút durván bántalmazták, rugdosták, a talpát pedig megégették, mielőtt meghalt.

Miután 2018 augusztusában szabadult, Gaut a Wales déli részén fekvő New Tredegar egyik önkormányzati lakásába költözött. A szomszédok előtt nyíltan beszélt arról, hogy évtizedeket töltött börtönben, de azt mondta, egy katona lelövése miatt ítélték el, ártatlanul, mert csőbe húzták. A szomszédok azonban hamarosan megtudták az igazságot.

Gaut meggyilkolásának tárgyalásán elhangzott, hogy az áldozat még életben volt, miközben százötvenszer megsebezték, majd a halála után még 26-szor szúrták meg két késsel és egy csavarhúzóval. A tettesek a földre kényszerítették és lefogták a férfit, miközben végeztek vele, majd megpróbáltak feltakarítani maguk után, és megsemmisíteni a bizonyítékokat. Mindkét vádlott tagadja, hogy közük lenne Gaut halálához.

(Kiemelt képünkön New Tredegar, fotó: Google Street View)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik