Nagyvilág

Tiszteletbeli rendőr lett a rákbeteg hatéves

Ez volt az álma.

Egy hatéves kislány lett a freeporti rendőrség legújabb bűnüldöző szerve, miután tiszteletbeli rendőrré avatták. A kislány, Abigail Arias egy gyógyíthatatlan ráktípussal küzd, ún. Wilms-tumor van az aortája körül, és bár néhány hónapig úgy tűnt, hogy a betegséget sikerült visszaszorítani, mára a rák átterjedt a tüdejére is, orvosai pedig nem tudnak olyan kezelésről, ami érdemben javíthatna a helyzetén. Ennek ellenére a kislány és családja sem adja fel a harcot, és, mint Abigail anyja fogalmazott, nemet mondanak a félelemre.

Erős a hitünk Istenben. Az orvosok mondhatnak, amit akarnak orvosi szemszögből, de mi tudjuk, hogy valójában Isten az, aki kezében tartja a lányunk sorsát.

Abigailnek támadt az az ötlete, hogy annak legjobb módja, hogy harcoljon a testében lévő rosszfiúkkal szemben az, ha rendőr lesz. A kislány decemberben találkozott először Ray Garivey rendőrrel, aki, amint meghallgatta Abigail tervét, megígérte, hogy megvalósítják az álmát. A ceremóniára végül a héten került sor, tiszteletbeli rendőrré avatásakor a kislánynak a szokásos dolgokon túl arra is fel kellett esküdnie, hogy addig fog küzdeni a rosszfiúk ellen, amíg a rák teljesen el nem tűnik.

A kislányt feleskető rendőr nem tudta visszatartani könnyeit, miközben az icipici rendőrruhára tűzte a rendőrjelvényt. A szertartás után Abigail beülhetett egy rendőrautóba, és még klasszikus rendőreledelt, fánkot is kapott.

via CBS, a kiemelt kép illusztráció, fotó: iStockPhotos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik