Nagyvilág

Szegényeket, diákokat és nyugdíjasokat olcsón reptető légitársaságot alapítanának Szicíliában

A Szicília régió elnöke és egy reptérüzemeltető helyi légitársaságot szeretne alapítani. A regionális forgalomra szánt cég a helyieknek, különösképp pedig közülük a diákoknak, időseknek és szegényeknek olcsóbb tarifákat kínálna – írja az airportal.hu.

Tehát a legnagyobb olasz autonóm régió, az ötmillió lakosú Szicília vezetése szociális alapokon is működő légitársaságot szeretne létrehozni.

Sebastiano Musumeci, a helyi parlament elnöke és a lampedusai repülőteret működtető cég vezetője közösen dolgoznak a terven.

Bár számos légitársaság repül a szigetre, a politikus kifejezetten helyi, az oligopóliumot – itt vélhetően az Alitaliára, a Ryanairre, és több kisebb szereplőre gondol – megtörő céget szeretne, hogy a repülőjegyeket elérhetőbbé tegyék.

Az alapításhoz 30 millió eurót becsülnek szükségesnek befektetők bevonásával, később pedig kisrészvényesek is beszállhatnának.

A projekt tervezete szerint az egyelőre Aerolinee Siciliane elnevezésű légitársaság Palermóban, Cataniában, Trapaniban és Comisóban rendelkezne bázisokkal. Naponta 60 járatot teljesítene a légitársaság, évente három-négymillió utast fuvarozva. Az elképzelés alapján a cég közvetlenül 600, indirekt módon pedig további 800 munkahelyet teremtene Szicílián.

Kiemelt kép: GUIZIOU Franck / hemis.fr / hemis.fr / Hemis 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik