Nagyvilág

19,5 milliárddal száll be egy gázerőműbe a magyar állam – Ghánában

Hetven millió dollárral, azaz mintegy 19,5 milliárd forinttal száll be Magyarország egy ghánai gázerőmű létesítésébe – írja helyi újságok alapján a G7.

Az erőmű megépítésének összköltsége 1 milliárd dollár és ha kész lesz, a 28 millió lakosú ország második legnagyobb erőműve lesz.

A beruházásról a ghánai magyar nagykövetség is beszámolt a Facebook-oldalán, ahol azt írták, hogy a létesítményben GE magyarországi leányvállalata által gyártott turbinák fognak dolgozni. Ezen kívül a projekt második szakaszához Magyarország több millió dollár értékben szállít majd felszerelést.

A G7 azt írja a ghánai lapokra hivatkozva, hogy a beruházásba beszállt az állami tulajdonú Eximbank is, a magyar kormány azonban (a követségen kívül) semmilyen formában nem kommunikált róla.

Frissítés

Szerda este a Külgazdasági- és Külügyminisztérium a következő közleményt küldte:

A magyar állam támogatást nem nyújtott sem az exportőr sem a vevő részére. Az Eximbank természetesen minden olyan exportügyletben, amely megfelel a nemzetközi és hazai szabályozásnak szívesen megvizsgálja a hitelnyújtási lehetőséget. Az exporthitelezés segíti a magyar gazdaság növekedését, munkahelyek megtartását és létrehozását.

Közzétette: Embassy of Hungary in Accra – 2019. január 28., hétfő

Kiemelt kép: ghánai magyar nagykövetség/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik