Nagyvilág

Február 7-én találkozik Merkel és Orbán

Szlovákiában, a V4-Németország csúcstalálkozón.

A Német Szövetségi Köztársaság kormányának hivatalos küldöttsége, élén Angela Merkellel, február 7-én érkezik Szlovákiába – írja a Paraméter a szlovák hírügynökség alapján. A német kancellárt Peter Pellegrini kormányfő hívta meg, a küldöttség fogadásáról szóló javaslatot szerdán fogadta el a szlovák kormány.

A látogatást a 2019-2021 közötti időszakra vonatkozó, a szlovák-német párbeszéd elmélyítéséről szóló cselekvési terv szellemében tartják meg.

A szlovák külügyi tárca közleménye szerint a látogatás jó alkalmat kínál a bilaterális kapcsolatok erősítésére a két ország, illetve Németország és a V4-ek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) között.

Mint írták, a német kancellárral az összes tagállam miniszterelnöke találkozni fog. A tárgyalások kiemelt témái lesznek az európai ügyek, a külpolitikai kérdések (különös tekintettel a Nyugat-Balkánra, valamint Oroszországra és Ukrajnára), illetve a politikai-gazdasági együttműködés elmélyítése.

Kiemelt kép: Angela Merkel Berlinben megköszöni a Fulbright-díjat, amit 1993 óta ítélnek oda azoknak, akik kiemelkedően járultak hozzá a népek, kultúrák vagy nemzetek közötti kölcsönös megértéshez. MTI/EPA/Hayoung Jeon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik