Nagyvilág

Hatvan év keresés után találta meg rég elveszett anyját – aki 103 éves, és még él

A 81 éves nő azt is alig hitte el, hogy megtalálhatja anyját, de arra végképp nem számított, hogy életben is találja.

A nyolcvanegy éves Eileen Macken idős kora ellenére igen nagy izgalmakba keveredett, amikor hatvanegy évnyi hiábavaló keresés után végre megtalálta szülőanyját, és nem is csak úgy papíron, mint rég elhunytat: a 103 éves anyuka még életben van. A keresésben meglepő módon egy betelefonálós rádióműsor hozott előrelépést: Eileen egy ír rádióadó műsorában mesélt a keresésről, ennek nyomán kereste meg egy leszármazáskutató, és segítséget ajánlott. Egy DNS-teszttel jutottak végül is Macken szülőanyja nyomára, akit nagy örömükre életben találtak.

Az idős nő azért akarta megtalálni vérrokonait, mert magányos volt, és mert szerette volna ismerni a családi kórelőzményeket, hogy az esetleges kockázatokról, potenciális betegségekről értesíthesse lányait. Eileen Macken a dublini Kirwan House nevű árvaházban nőtt fel, és tizenkilenc éves kora óta kereste a vérrokonait. Amikor megtudta, hogy megtalálta édesanyját, elmondása szerint legszívesebben a világa kiáltotta volna, hogy nem árva többé, pláne, hogy kiderült, van még két féltestvére is, akik a hetvenes éveiket tapossák.

Sajnos mindezzel együtt anya és lánya találkozására még nem kerülhet sor, a 103 éves anya ugyanis a tengerentúlon él, Eileen pedig egy nemrégiben történt műtét miatt még nem ülhet repülőre.

via Metro, kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik