Nagyvilág

Nem engedték játszani a hétéves lányt, mert túl kövér

Még csak hétéves volt Esther Field, amikor a „zsírfóbiás” szülei diétára kényszerítették – írta a brit bulvárlap, a Daily Mail. Szülei úgy gondolták, az egészség megegyezik a vékonysággal, ezért a lányt súlycsökkentő programra kötelezték és napi mozgásra.

Szobabiciklit is vásároltak neki, amiről csak akkor szállhatott le, ha megfelelő kalóriát elégetett annak komputere szerint. Még mielőtt nem vették meg, a lépcsőn kellett fel s alá rohangálnia és a trambulinjukon ugrálnia egy meghatározott ideig.

View this post on Instagram

My seven year old nephew just looked at one of the drawings on my wall of a fat, naked lady and asked why she was naked. I told him it’s because she loves her body and knows she’s beautiful. His reply was that he doesn’t think she’s beautiful. I asked why he thought that. He said, ‘because she’s fat.’ So my response was, ‘so fat people cant be beautiful?’ And he replied, ‘well they can be I suppose but I don’t think they’re beautiful. I think only thin girls are beautiful.’ . . He’s 7. And he thinks only thin girls are beautiful. How can a seven year old be so indoctrinated by societal standards as to have adopted their ways of viewing women?! Both his parents are fat and are totally laid back about it. And yet somehow, whether through other people, movies, tv shows, offhand comments, he has been so pressured with the opinion that fat people aren’t beautiful to have adopted it for himself. I want to weep.

A post shared by Esther (@spreadingunicornlove) on

A ma már 24 éves Field erre elkezdte rejtegetni az ételét és titokban habzsolt, ezzel kezdődött el az evészavara.

Gyűlöltem a testemet, már amikor hatéves voltam. Pufók lány voltam, ezért a szüleim belém sulykolták, hogy fogynom kell. De nemcsak a szüleim, a tévéből, a sztároktól, a magazinokból és a barátaimtól is ezt hallottam

– nyilatkozta.

Utált diétázni, ezért elkezdett csokoládét és édességeket lopni a szekrényből, ami miatt gyakran bajba került. Nagyszülei is terrorizálták, például, hogy szedőkanalat adtak neki a normál kanál helyett, mert neki biztosan arra van szüksége.

A szobabiciklivel is csalt, mert megtalálta azt a pontot, ahol a gép azt hitte, hogy egy újabb kört tett meg, így csak akörül mozgatta oda-vissza a pedált, hogy előbb elérje a napi célt. Amikor 15 lett, délutánonként dolgozni kezdett, az így megkeresett pénzt pedig édességekre költötte.

Még aznap délután megettem az összeset, a csomagolásokat pedig az ágyam mögé rejtettem. Másnap olyan lelkiismeret-furdalásom volt, hogy nem is ettem semmit.

Barátai céltáblájává is vált, akik azzal magyarázták, hogy nem játszhat velük, mert „túl kövér”.

Aztán rátalált a testpozitív mozgalomra, ami miatt már nem törődik a súlyával, nem is tudja, hány kiló jelenleg, és aminek a hatására maga is indított egy Instagram-oldalt, ami arra ösztönöz mindenkit, hogy fogadjanak el minden testet, és hogy mindegyik méltó a szeretetre.

Amikor megtaláltam a testpozitív oldalakat, eldöntöttem, hogy indítok egyet én is. Arra kényszerítettem magam, hogy a kamera elé álljak és hogy megmutassam azokat a dolgokat, amiket legjobban utálok magamban. Ez segített átértékelni, miért gyűlölöm őket annyira.

Rájött, azért, mert egész életében azzal nyomasztották, hogy a teste nem elég jó. Elmondta ezt a szüleinek is, és megértik, teljes mértékben támogatják. Már messze mást gondolnak az egészről, mint mikor Field még gyerek volt, és látják mennyire fontos egy gyerek mentális egészsége.

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik