Nagyvilág

Halálra fagyott egy hegyen a tajvani „Bikinis Hegymászó”

A 36 éves tajvani nő szakadékba zuhant, és lebénult. Mire a mentőegységek megtalálták, már nem élt.

Hegymászás közben meghalt a „Bikinis Hegymászó” néven ismerté vált Gigi Wu, a tajvani Yushan Nemzeti Parkban – jelentette a helyi sajtó. A 36 éves tajpeji nő azzal vált híressé, hogy hegycsúcsokon készült bikinis képeket tett közzé magáról, sikeres mászásai után.

第四次上玉群,鹿山獨攀成功,順遊玉主,這次帶了Peggy上山^^

Közzétette: Gigi Wu – 2016. június 18., szombat

Wu a beszámolók szerint szombaton kért segítséget műholdas telefonján, miután belezuhant egy 20-30 méteres szakadékba, és utána nem tudott megmozdulni. Barátainak azt mondta, hogy deréktól lefelé lebénult, de azt meg tudta mondani, hogy hol van – közölték helyi tisztségviselők, az AFP francia hírügynökség cikke szerint.

Mt. Yarigatake, 日本百名山-槍岳, 3180M, 如願以償的在本年度封山前看到360度展望~~萬歲!

Közzétette: Gigi Wu – 2015. október 26., hétfő

A rossz időjárási körülmények miatt a mentőegységek nem tudtak helikopter küldeni a kimentésére, és gyalog indultak el hozzá. A hegymászót 43 órával a segélykérő telefon után találták meg, de addigra Wu már nem volt életben. Halálát feltehetően kihűlés okozta.

A Nantou megyei tűzoltóság egységei kedden próbálták lehozni holttestét a hegyekből. A beszámolók szerint éppen egy olyan területre próbálják vinni, ahol le tud szállni egy helikopter, hogy elszállítsa a nő holttestét.

帶隊重裝上中央尖再下死亡稜線這算是我目前最有壓力也最敢的一次吧!

Közzétette: Gigi Wu – 2016. április 8., péntek

A 36 éves Wu egy kéthetes túrán volt egyedül, a Batongguan Historic Trail nevű túraútvonalon, amikor a baleset érte.

A nő tapasztalt hegymászónak számított. Bár úgy vált ismertté, mint a „Bikinis Hegymászó”, a mászásokat rendes hegymászó-felszerelésben hajtotta végre, és csak a csúcsra érve vetkőzött bikinire, hogy fotókat készítsen magáról.

Közzétette: Gigi Wu – 2015. január 23., péntek

Egy tavalyi interjúban elmondta, hogy pár évvel korábban kezdte el készíteni a bikinis fotókat. Az első képet azért kellett megcsinálnia, mert elveszített egy fogadást, de utána annyira megtetszett neki az ötlet, hogy rendszeressé tette.

D7 走回東郡大山

Közzétette: Gigi Wu – 2015. április 14., kedd

Állítása szerint száz csúcsot mászott meg, és 97 bikinit használt fel a fényképek elkészítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik