Nagyvilág

Influenza: már kilenc halott Romániában

Legutóbb egy aradi férfi vesztette életét.

Romániában kilencre nőtt az influenza miatt idén elhunytak száma – idézte az Országos Közegészségügyi Intézet adatait a Maszol.ro. A legutóbbi áldozat egy 40 éves aradi férfi volt, akit az AH1 típusú vírus fertőzött meg.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter szerint ez még nem járvány, terjed ugyan a vírus, egyes kórházak korlátozzák a beteglátogatást, de karantént még nem rendeltek el.

Közben három influenzás beteg került a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Fertőző Osztályára. Két B típusú és egy A típusú vírust igazoltak két férfi és egy nő szervezetében.

A múlt héten 724 felső légúti fertőzést és 58 tüdőgyulladást igazoltak Hargita megyében, közülük 19 embert  kórházban kezelnek. Amíg a  fertőzések száma nem csökken, felfüggesztik a beteglátogatást a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban.

Mint korábban megírtuk az influenza miatt több fővárosi és vidéki kórházban rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat.

Megkezdődött az influenzajárvány
Mát több fővárosi és vidéki kórházban rendeltek el részleges látogatási tilalmat. 

Kiemelt kép: Látogatási tilalomról szóló tájékoztató a budapesti Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának liftjében 2019. január 15-én. MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik