Nagyvilág

Felborult egy turistabusz Kubában, heten meghaltak

Balesetet szenvedett egy turistabusz pénteken Kubában, hét ember életét vesztette és harminchárman megsérültek, közülük nyolcan súlyosan.

A sérültek között huszonkét külföldi is van, hírügynökségi jelentések szerint spanyol, argentin, amerikai, francia, holland, kanadai és mexikói állampolgárok. A helyi hatóságok három kubai állampolgárt azonosítottak a halottak közül. A Radio Guantánamo rádió szerint a többi halott külföldi: két argentin és egy német nő, valamint egy francia férfi.

Hat sérült még életveszélyben van, a buszon negyvenen utaztak. A Cubadebate szerint a buszsofőr a Guantánamo és Baracoa közötti veszélyes útszakaszon vesztette el irányítását a jármű felett.

Az utasok beszámolói szerint a busz, amely egy másik járművet próbált megelőzni, oldalára fordult a manőver következtében a nedves és csúszós úttesten. A közlekedési balesetek az ötödik leggyakoribb a halálozási okok közül a szigetországban. Egy friss jelentés szerint 2018 januárja és októbere között több mint nyolcezer közúti baleset történt Kubában. A szerencsétlenségek főként a sofőrök figyelmetlenségére, valamint a közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyására vezethetőek vissza, részben pedig az utak és a karibi ország idősödő gépjárműparkjára, amelyben egyes autók több mint ötvenéves oldtimerek.

(kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik