Nagyvilág

Trump magányosan töltötte az ünnepi vakációt

Washingtonban maradt, hátha beszélni akar vele valaki a mexikói határra építendő falról.

Donald Trump nagyrészt egyedül töltötte az ünnepi vakációt a Fehér Házban – erről a szerdai kabinetülésen beszélt az amerikai elnök. Szavait a Politico idézi.

Trump úgy döntött, hogy nem hagyja el Washingtont a részleges kormányzati leállás közepette, amely azért következett be, mert a szenátusban nem szavazták meg a kormányzat működéséhez szükséges költségvetést. Ő ragaszkodik ahhoz, hogy a költségvetésben szerepeljen az amerikai-mexikói határfal több mint ötmilliárd dolláros költsége, de a demokraták ezt elutasítják.

Teljesen egyedül voltam a Fehér Házban hat vagy hét napig. Nagyon magányos voltam

– jelentette ki, hozzátéve: „A családom Floridában volt, mondtam nekik, hogy maradjanak, érezzék jól magukat. Én úgy éreztem, nekem itt kell lennem arra az esetre, ha valaki tárgyalni akarna a határ biztonságáról” – magyarázta az elnök. Felesége, Melania Trump az ünnepi vakáció nagy részét Mar-a-Lagóban, a család dél-floridai rezidenciáján töltötte, de karácsonyra férjéhez utazott.

Donald Trump szerdán, a részleges kormányzati leállás 12. napján sem engedett a határfal megépítéséből. Leszögezte: az Egyesült Államok határán fizikai akadályra van szükség, a leállást pedig annak tulajdonítja, hogy a demokraták nem hajlandók finanszírozni a határ biztonságát. (Fotó: Europress – NICHOLAS KAMM / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik