Nagyvilág

Fiatal gondozót ölt a szökött oroszlán

Megölt egy 22 éves nőt az az oroszlán, amely vasárnap szökött meg egy dél-karolinai állatgondozó központból. Az áldozat másfél héttel korábban kezdett el dolgozni az érintett telepen.

A Caswell Megyei Seriffiroda közleménye alapján egy jól képzett gondozó által vezetett csapat épp rutintakarítást végzett a burlingtoni Állatmentő Központban, amikor az oroszlán megszökött – írja az ABC News. Az állat miután elhagyta a zárt teret, megölte a 22 éves Alexandra Blacket. A fiatal gondozó tíz nappal korábban kezdett el dolgozni a központnál.

Családja egy közleményben azt írta, Black elhivatottan óvta az állatokat. A fiatal nő korábban több állat-egészségügyi szervezetnél is teljesített gyakorlatot, álma az volt, hogy állatokkal foglalkozzon.

A személyzetnek nem sikerült elkábítania a Matthai nevű szökött példányt, a rendőrség ezért lelőtte. Azt egyelőre nem tudni, hogy hogyan szökött meg az oroszlán.

A burlingtoni Állatmentő Központban több mint 80 állat él, az élőlények 21 fajt képviselnek. Az intézmény a baleset miatt egy időre zárva tart.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik