Nagyvilág

Megfenyegették a Koppenhágában tüntető magyarokat, azért is felolvasták az öt pontot a nagykövetségnél

Vasárnap a koppenhágai magyar nagykövetségnél is szimpátiatüntetést tartottak a Dániában élő magyarok, és újabb demonstrációt szerveztek keddre az épület elé. Csakhogy napközben megfenyegették őket, értesült a 24.hu.

Fehértavi Szonja, a megmozdulás egyik szervezője lapunknak arról számolt be, a Facebookon délután azzal írt rá egy ismeretlen férfi magyar nyelven, hogy

ha ma kimennek a nagykövetséghez, a kollégája beléjük hajt kamionnal, és inkább maradjanak csak otthon.

Szonja az esetet egyből bejelentette a rendőrségen, és screenshotokat is mellékelt a beszélgetésről a hatóságoknak.

Fehértavi Szonja

Mint fogalmazott,

szerencsére sokan jogállamban élünk, ahol az ilyesmit igenis komolyan veszik, és érdemben foglalkozik vele a rendőrség. Dánia egy szabad, demokratikus ország, ahol a korrupció brutál alacsony, és alapjában véve az emberek igyekeznek tisztelni más szabadságjogait, mint például a gyülekezési jogot is.

A fenyegetés miatt hétfőn este már fegyveres rendőrök vigyáztak rájuk a nagykövetségnél, ahol felolvasták az öt pontot és O1G feliratokkal tüntettek a túlóratörvény ellen.

Ellenzéki, kormánypárti, teljesen mindegy, más bántalmazásával nem viccelünk. Minden emberi élet értékes és vigyáznunk kell egymásra. Pláne mi magyarok, csak 10 millióan vagyunk ezen a szép kis bolygón

– tette hozzá Fehértavi Szonja.

Fotó: Fehértavi Szonja
40 tüntető adta át a követeléseket a dublini magyar nagykövetségnek
Pálffy István nagykövet nem tartózkodott házon belül, úgyhogy egy munkatársa kapta meg az öt pontot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik