Nagyvilág

Pert vesztett a Beatrice-riportot készítő újságíró

Százezer euró kártérítést kért a Román Televíziótól (TVR), de neki kell fizetnie.

Mint annak idején megírtuk, a Kolozsvári Magyar Napokról olyan riportot készített az újságírónő, amely után a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított Nagy Feróék koncertje miatt. A Román Televízió (TVR) leadta a tendenciózus tudósítást, majd miután ezért az Országos Audiovizuális Tanács megbírságolta, szerződést bontott az újságíróval – írja a Transindex.

A riporter  emiatt 100 ezer euróra perelte a csatornát, mondván, megsértették emberi és szakmai méltóságát. A Kolozs megyei törvényszék megalapozatlannak ítélte keresetét, arra kötelezték az egykori újságírót, hogy fizesse ki a csatornának a perköltséget.

A Maszol.ro emlékeztet rá, hogy a riport egy olyan, a kolozsvári repertoárban nem is szereplő, videomegosztóról letöltött 2009-es koncertrészlettel kezdődött, amelyen Nagy Feró azt énekelte:

csak azért is lesz, Kolozsváros ismét magyar város lesz.

Az anyagot a kolozsvári regionális stúdió nem engedte adásba, de a TVR központi csatornáinak híradói többször leadták. Ezt elítélte a közmédia saját etikai bizottsága is. A riporter most a tordai polgármesteri hivatal szóvivője – írja a portál, felidézve tudósítását is.

Nagy-Fero(650x433).jpg (Array)
Rendőrségi ügy lett a Beatrice kolozsvári koncertje
Vizsgálatot indítottat az együttes koncertjén elhangzottak miatt. 

Kiemelt kép: Berecz Valter / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik