Nagyvilág

-9 fokban dolgoznak a román köztévé székházában

A vezetőség nem fázik, nekik külön épületben vannak irodáik.

Nagykabátban, sapkában dolgoznak a román köztévé munkatársai az intézmény bukaresti székházában, mert még nem indították be a fűtést az épületben.

A magyar szerkesztőség vezetője, Mosoni Emőke a Maszolnak elmondta: már a nyár folyamán tudtak arról, hogy a régi, elavult fűtésrendszer nem kap működési engedélyt. Be is szereztek egy új kazánt, de annak a beszerelése nehézségekbe ütközött. Villanyradiátorokkal sem fűthetnek, mert azok az elavult elektromos rendszer miatt leverik a biztosítékot. Meleg víz sincs, és a magyar szerkesztőség irodáiban -9 fok volt a hét végén.

Közzétette: Mosoni Emőke – 2018. december 3., hétfő

A TVR vezetősége azzal próbált enyhíteni a helyzeten, hogy bevezette a négyórás munkaidőt, pedig ennyi idő alatt nem lehet legyártani a műsorokat. A vezetőség egyébként nem fázik, nekik egy különálló, új épületben vannak irodáik.

Mosoni Facebook-bejegyzéséből egyébként kiderül: fel sem merült a magyar szerkesztőség dolgozóiban, hogy ne végezzék el munkájukat, annyira beléjük ivódott, hogy „az adás, az szent”. (Fotó: Europress – Jaap Arriens/NurPhoto)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik