Nagyvilág

14 moszkvai bevásárlóközpontban volt bombariadó

Bombafenyegetés miatt kiürítettek tizennégy bevásárlóközpontot szerdán az orosz fővárosban.

A RIA Novosztyi hírügynökség a helyi katasztrófavédelemre hivatkozva azt írta, hogy ismeretlen, külföldről betelefonálóktól, érkezett bejelentés a szóban forgó helyeken elhelyezett pokolgépekről. Az épületeket lezárták, de nem találtak semmit.

A TASZSZ hírügynökség igazságügyi forrásokból úgy értesült, hogy egymásután érkeztek a bejelentések, mind ugyanarról az Ukrajnában regisztrált telefonszámról. Az előzetes információk szerint huliganizmusról van szó, és az orosz hatóságok próbálják azonosítani a betelefonálót.

A hírügynökség korábban még azt írta, hogy 12 bevásárlóközpontot és egy pályaudvart, a Kijevit érintett a rendkívüli intézkedés. Később a hírek úgy módosultak, hogy 14 üzletközpontot zártak be, míg a Kijevi pályaudvarral kapcsolatos kiürítést az állami vasúttársaságnál cáfolták.

Tavaly és a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság alatt rengeteg ilyen hívás érkezett a hatóságokhoz, de mind hamisnak bizonyultak. Összességében mintegy 350 ezer embert menekítettek ki számtalan üzletből, pályaudvarról és más helyekről.

Kiemelt kép: Europress/Sefa Karacan/Anadolu Agency

Ajánlott videó

Olvasói sztorik