Nagyvilág

Kovács Zoltán: a kormány sosem hivatkozik Soros zsidó gyökereire

Kovács Zoltán visszautasította a Handelsblatt német lapnak azt az állítását, hogy a magyar kormány Soros György elleni támadásai antiszemita jellegűek lennének.

A lap nem közölte a választ, amelyet a kormányszóvivő az újság Soros védelmében című, múlt heti szerkesztőségi cikkére reagálva írt, így a kormány tette azt közzé. Andreas Kluth főszerkesztő egyebek mellett azt írta: a magyar kormány Sorosról szóló összeesküvés-elméleteket terjeszt, és ezek eredetét az európai antiszemitizmus legaljasabb formáira vezette vissza.

Kovács Zoltán válaszul hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor és kormánya sohasem hivatkozik Soros zsidó gyökereire, aki maga is keveset beszél erről, inkább amerikai identitását hangsúlyozza. Kovács szerint Kluth és „Soros liberális védelmezőinek elkeseredett erőfeszítései a zsidó kártya kijátszására” arra irányulnak, hogy „besározzák azokat, akik ellenezni merik Soros bevándorlásbarát politikáját”.

Különbség van aközött, ha az ember a kommunista diktatúrák megdöntéséért dolgozik, ahogy azt Soros alapítványai egykor tették, s aközött, ha demokratikusan megválasztott kormányok ellen tevékenykedik, ahogy Soros és hálózata ezt ma teszi

– tette hozzá a szóvivő azzal kapcsolatban, hogy egykor a Fidesz politikusai is kedvezményezettjei voltak a Soros-alapítványoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik