Nagyvilág

Valaki lelőtt egy delfint Kaliforniában

Partra sodródott delfint találtak, ami eleve is szomorú, de az még jobban megdöbbentette a hatóságokat, hogy hogyan halt meg.

A kaliforniai Manhattan Beachre pár hete riasztották a helyi állatmentőket, hogy mentsenek meg egy, a sekély vízben ragadt delfint. Mire a partra értek azonban, a delfin már nem élt. Sajnos ilyen esetek elő-előfordulnak, az viszont nem, hogy ezek az állatok nem a felszínnel járó veszélyek miatt pusztulnak el. Ezt a delfint pedig, mint kiderült, valaki egyszerűen lelőtte.

Peter Wallenstein, a helyi tengeri állatmentő szolgálat alapítója érkezett a helyszínre, és kórházba vitette az állatot, hogy kiderüljön, igaz-e tippje, miszerint a delfinre rálőhettek. A röntgen egyértelműen igazolta a feltételezését, megtalálták a lövedéket, ami szétroncsolta a delfin tüdejét, ebbe halt bele. Az állat fiatal hím volt, körülbelül két méter hosszú és 77 kiló.

Soha nem lenne szabad, hogy tengeri állatoknál lőfegyver okozta sebeket lássunk

– mondta a kórház vezetője, Jeff Cozad, ám a valóság nem ez: ha nem is gyakran, de azért kezelnek meglőtt állatokat. A legtöbb oroszlánfóka: ezek az állatok ugyanis el-ellopják a halászok csalijait, és általában, keresztbe tesznek a halászoknak, ami persze nem jelenti azt, hogy ettől egyből oké is lenne rájuk lőni. Hogy egy delfinnel mi lehetett a baja bárkinek, az végképp teljes rejtély.

Delfineknél egy egyszerű brutalitás, semmi több. A delfinek nem avatkoznak bele a halászatba.

Kaliforniában nem viccelnek az efféle bűnökkel: ötezer dollárt kap, aki segít kézre keríteni a delfin gyilkosát.

via BuzzFeed News, kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/EPA/Caroline Seidel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik