Nagyvilág

Már 58 halálos áldozata van a kaliforniai tűzvésznek

Trump katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánította az államot.

Kory Honea, az erdőtüzek által leginkább sújtott észak-kaliforniai Butte megye seriffje közölte helyi idő szerint szerdán, hogy nyolc újabb holttestet találtak a mentőalakulatok a lángok martalékává vált Paradise kisváros leégett lakóházaiban, így már 56 halottja van a tűzvésznek a megyében.

Két emberéletet követeltek a legnépesebb amerikai állam másik végében, délen pusztító erdőtüzek, így a halottak száma már 58, miközben mintegy kétszáz ember sorsáról még mindig nem tudni semmit.

Legalább 546 négyzetkilométeren ég az erdő, az eddigi összesítések szerint több mint 7600 épület semmisült meg. A szóban forgó terület mintegy 35 százalékán sikerült megfékezni a lángok terjedését.

Az oltásban nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, több mint hatszáz tűzoltóautót, 21 helikoptert, 107 földgyalut és 71 vízszállító tartálykocsit vetettek be.

Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Kaliforniát, és utasította a hatóságokat, hogy a szövetségi költségvetésből fordítsanak pénzt a természeti csapás elleni védekezésre. (MTI, fotó: Europress – DAVID MCNEW / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik