Nagyvilág

Ezek a magyarok álom úti céljai, csak egy európai város a TOP 10-ben

A repjegy.hu 2018-ban is megkérdezett csaknem 60 000 embert, hogy ha tehetnék, hová utaznának el legszívesebben. A válaszok alapján összeállították a magyarok „utazós bakancslistáját”.

Ha a világon bárhová elutazhatna, Ön mit választana?

– ezt a kérdést tették fel idén is az embereknek, és csaknem hatvanezren válaszoltak.

Lássuk, hogy mi az álom úticélok idei TOP 10-es listája:

1.         Bora Bora, Francia Polinézia

2.         New York, USA

3.         Havanna, Kuba

4.         Maldív-szigetek

5.         Seychelle-szigetek

6.         Barcelona, Spanyolország

7.         Honolulu, Hawaii, USA

8.         Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

9.         Sydney, Ausztrália

10.      Bali, Indonézia

Összehasonlításképp nézzük a tavalyi eredményeket:

1.         New York, USA

2.         Bali, Indonézia

3.         Maldív-szigetek

4.         Phuket, Thaiföld

5.         Párizs, Franciaország

6.         Sydney, Ausztrália

7.         Los Angeles, USA

8.         Honolulu, Hawaii, USA

9.         Róma, Olaszország

10.       Miami, USA

Idén szembetűnően dominálnak az egzotikus úti célok, miközben a közeli és általában nagyon népszerű európai városokból csak egyetlen egy fért fel a listára, Barcelona. A nagy kedvencek közül se London, se Róma, sem pedig Párizs nincs a TOP 10-ben. Sőt a legnépszerűbb egyesült államokbeli városokból is csak kevés szerepel a listán.

Talán a legnagyobb meglepetést mégis Francia Polinézia legismertebb szigete, Bora Bora jelenti. Ez a távoli hely tavaly még az első 10-be sem jutott be, idén pedig már ezt az úti célt választották a legtöbben. Olyan városokat utasított ezzel maga mögé, mint az eddigi évek abszolút nyertese, New York, ami azért idén is előkelő pozícióban; a második helyen végzett.

Bora Bora mellett felbukkantak további új szereplők is, például az Indiai-óceán paradicsomi szigetcsoportja a Seychelle-szigetek, a hangulatos karibi szigetország, Kuba és az Egyesült Arab Emírségek egyik legfelkapottabb városa, Dubaj.

A Maldív-szigetek, Bali és Hawaii viszont alaposan befészkelte magát a fejünkbe. A három különleges szépségű egzotikus szigetet idén sem tudta elmozdítani semmi a magyarok bakancslistájáról.

A felmérést a repjegy.hu, Magyarország egyik vezető online repülőjegy-értékesítő weboldala végezte és persze nemcsak az álmainkról kíváncsiskodott, de egy szerencsés válaszadó vágyát meg is valósítja! Kisorsoltak ugyanis egyvalakit, akit meglepnek egy – a választott helyre szóló – páros repjeggyel. Mint kiderült, a nyertes vágya, hogy eljusson Hawaiira, ez a repjegy.hu-nak köszönhetően már biztosan teljesül.

(kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik