Nagyvilág

Pofán vágta a rárontó medvét a 78 éves férfi

Egy anyamedve támadt rá, de az amerikai férfi nem hagyta magát.

Puszta kézzel ütötte a fejét, így sikerült élve megúsznia egy medvetámadást egy 78 éves amerikai férfinak – jelentette az ABC News. Az Észak-Karolinában élő Sonny Pumphrey éppen a lehullott falveleket seperte White Oak városában található háza előtt, amikor az anyamedve, két kicsinyével felbukkant.

Pumphrey elmondása szerint a két bocs azonnal elszaladt, amikor meglátta őket, de anyjuk nem követett őket. Ahelyett, hogy követte volna őket, inkább rárontott a férfira.

Nem tudtam elfutni. Nem tudtam se jobbra, se balra elmenni

— mondta Pumphrey az ABC News-nak. Nem volt más választása, védekeznie kellett. És amikor a medve odaért hozzá, azonnal ököllel ütni kezdte a fekete medve fejét. Elmondása szerint reflexből cselekedett, amikor ütni kezdte a ragadozót, olyan erősen, ahogy csak bírta. A medvének így is sikerült megharapnia a férfit, akit “úgy rázott, mint egy rongybabát”.

A küzdelem akkor ért véget, amikor a házból előbukkant a férfi felesége, aki éppen a vacsorát készítette, amikor meghallotta a kinti csata zajait. A 72 éves nő a férjére támadó medvét látva azonnal üvöltözni és kiáltozni kezdett, hogy elzavarja a vadállatot, és ez sikerült is.

Medve támadt egy férfira Székelyföldön
Nyolc medve volt a kukoricásban.

A medve visszaszaladt az erdőbe, Pumphrey-t pedig mentők szállították kórházba, ahol veszettség elleni oltást kapott, valamint ellátták az oldalán keletkezett sérüléseket.

Pumphrey közölte, hogy ezek után soha nem fog kilépni fegyver nélkül a házból. A férfi kijelentette, a szerencsének köszönhető, hogy élve megúszta a medve támadását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik