Nagyvilág

Nem a kishuszár doppingolta a lovát a Nemzeti Vágtán

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 11. 09. 09:56

A fiú családja hamisnak tartja, elutasítja a Nemzeti Vágta szervezőinek vádjait.

A Maszol.ro idézi a 13 éves Kolumbán Örs-Istvén szüleit, akik szerint valaki ártani akart nekik, vagy befolyásolni a versenyt. A család „hamisnak” nevezi a vádat, hogy a Nemzeti Vágta kishuszár futamán ők követték el a doppingvétséget.

Közleményük szerint ők tisztában vannak azzal, milyen veszéllyel  jár a doppingolás.

Nem veszélyeztetnénk a ló egészségét, és nem befolyásolnánk a pályán való viselkedését, ami akár a versenyzők testi épségére is kihatna. Ugyanakkor a legfontosabb a gyermekünk épsége, soha nem tennénk ki semmiféle veszélynek egy verseny miatt sem!

A sepsiszentgyörgyi versenyző szülei még nem kaptak hivatalos értesítést, így nem tudják, mit, milyen mennyiségben találtak lovuk vérében.

Nem zárják ki, hogy a futam előtt, az istállóban történt valami, ami miatt a teszt pozitív lett. Lehetségesnek tartják, hogy valaki ártani akart, befolyásolni szerette volna a teszt eredményét, így a verseny kimenetelét is. Ők nem sértettek szabályt, annál fontosabbnak tartják saját maguk és Sepsiszentgyörgy hírnevét.

A város reméli, hogy a teszt eredménye mögött nincs szándékosság, az önkormányzat elhatárolódik minden olyan eszköztől, ami gátolja a sportszerű versenyt. A Polgármesteri Hivatal nagyon fontosnak tartja a fiatal tehetségek segítését, ezért támogatta Kolumbán Örs-István indulását Sepsiszentgyörgy színeiben. A szerződésben pedig a versenyző és csapata vállalta, hogy betartja a Nemzeti Vágta szabályzatát, így a doppingolásra vonatkozó előírásokat is.

Doppingolt lóval nyerte a Kishuszár Vágtát
Sepsiszentgyörgy lovasától visszavonták címét.  
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Magyarországról szertegurulnak az uniós támogatások Delaware-től Tallinig

Kommentek

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.