Nagyvilág

A Fidesz eltüntette a liberális demokrácia szavakat a közös néppárti határozatból

Mi vagyunk az Európai Néppárt (EPP), hiszen mi továbbra is Helmut Kohl korábbi német kancellár örökségét képviseljük – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Hírlapnak adott, a lap csütörtöki számában megjelent interjúban.

Kovács Zoltán szerint, az alapítókhoz hasonlóan abban hisznek, hogy az európai keresztény kulturális alapértékeket meg kell őrizni, és a cél, hogy az Európai Uniót erős, egymással együttműködő nemzetállamok alkossák.

Ezzel párhuzamosan a Fidesz meghátrálásra kényszerítette a pártcsaládot a Helsinki csúcson, ahol megválasztják az EPP csúcsjelöltjét az Európai Bizottság elnöki posztjára. Mint azt korábban megírtuk, az EPP egy közös határozatban tervezett kiállni azok ellen az országok ellen, akik megsértik az EU alapelveit.

A nem túl erős nyelvezetű határozat egyértelműen a Fidesznek szólt, bár név szerint nem említik benne Magyarországot, és a CEU ügye se került elő, pedig ez fontos a Néppárt liberálisainak. Nagy kérdés volt még, hogy a Fidesz hogy reagál arra, hogy a szöveg tele van a „liberális demokrácia” kifejezéssel.

Hát most kiderült, rosszul, ezért kivetették belőle az egészet. 

Kérdés, hogy reagálnak erre a Néppárt nyugati tagjai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik