Nagyvilág

Kutyaként édesgette magához a medvét – videó

A szakemberek arra figyelmeztetnek, senki ne próbálkozzon hasonlóval.

Meglátta az út szélén bóklászó medvét, lefékezett, magához édesgette a Transzalpin magashegyi úton egy autós. A Maszol.ro„Vânătoare și Vânători Transilvăneni” (Erdélyi vadászat és vadászok) Facebook-csoportban közzétett felvétel alapján azt írja, a sofőr még a kezét is nyújtotta az autó ablakán bekíváncsiskodó medve felé. Az állat egy darabig szimatolt, rátámaszkodott a visszapillantó tükörre, majd hirtelen két lábra állt, és távozott.

A szakértők szerint a fiatal vakmerő volt, a felvételhez hozzászólók szerint a testi épségét veszélyeztette. Az alba24.ro portálnak egy vadász megerősítette, a medve bármikor elkaphatta volna a sofőr kezét.

Ez azért nem egy bocs volt. Olyan életkorú, amikor a medvék nagyon kíváncsiak, ugyanakkor veszélyesek is, mert az emberek barátságosnak nézik, és közel engedik őket magukhoz.

Kuvasz, komondor kell a magyar medvék mellé
Legjobb tudásunk szerint jelenleg körülbelül öt medve tartózkodik Magyarország területén – nem tudjuk, hogy csak a hasukat tömik, vagy telelni is itt készülnek-e? Medveveszély nincs, a békés együttélés záloga a megfelelő ismeretek és esetenként kuvasz, komondor segítsége.

Illusztráció: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik