Nagyvilág

Két hónappal azután ment haza, hogy eltemették

Sokkolta a családját az a kazah férfi, aki két hónappal azt követően jelent meg az otthonában, hogy eltemették, írja a Metro.

A 63 éves férfi július 9-én tűnt el a kazahsztáni Tomarly városából, majd két hónappal később egy bomlásnak indult holttesten végzett DNS-teszt 99.92 százalékos biztossággal megállapította, hogy Aigali Supugaliev az áldozat.

A testet elhamvasztották és el is temették, aztán a férfi egyszer csak betoppant az ajtón, majd később a saját sírfeliratával is pózolt.

Bátyja, Esengali Supugaliev arról beszélt,

amikor Aigali hazajött épen és egészségesen, a lányom, Saule majdnem szívinfarktustól esett össze. Amikor a DNS-teszt kimutatta, hogy a bátyám halt meg, hittünk az eredményeknek és eltemettük. Nagyon sokat költöttem rá, de itt most nem a pénz a lényeg.

Mostanra kiderült, mindössze annyi történt, hogy a férfi négy hónapos munkát vállalt egy távoli farmon, csak erről a rokonait elfelejtette értesíteni.

Helyi sajtóértesülések szerint az áldozat körméről vették a DNS-mintát. Akmaral Zhubatyrova, a tesztet elvégző orvos elmondta, tudományosan lehetetlen teljesen biztosra mondani, hogy kié egy holttest, mert sosem szabad megfeledkezni a maradék 0.08 százalékról. A DNS-vizsgálat ugyanis maximum 99.92 százalék pontosságú tud lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik