Nagyvilág

Obama nem érti, miért dühösek a győztesek még mindig

A volt elnök Miamiben szólalt fel egy kampánygyűlésen, melyen ellendrukkerek folyamatosan félbeszakították, ekkor tette fel a valóban érdekes kérdést.

Barack Obama az amerikai félidei választások hajrájában beszélt Miamiban, a Demokrata Párt gyűlésén, amikor már sokadszorra szakította félbe a beszédét egy tüntető. A volt elnök erre így reagált:

Miért van az, hogy azok, akik megnyerték a legutóbbi választásokat, még mindig egyfolytában ugyanolyan dühösek? Ez egy ártatlan kérdés. De tényleg, amikor én nyertem választást, akkor legalább az én szavazóim jól érezték magukat. Nem tudom, miért van ez, de elárul valami fontosat, hogy a jelenleg kormányzó párt szimpatizánsai mérgesek, hiszen azért hergelik őket, hogy dühösek legyenek.

Obama később felszólította a republikánus érzelmű tüntetőket, hogy inkább menjenek annak a pártnak a rendezvényére, amelyiket támogatják. Hogy azok aztán szót fogadtak-e, arra lehet tippelni. A félidős választásokra november 6-án, kedden kerül majd sor, és a tét rég volt már ekkora félidős választáson, hiszen a demokraták jó szereplés esetén akár át is vehetik a képviselőházat, sőt, még a szenátust is.

(444.hu nyomán)

Fotó: Photo by Denise Truscello/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik