Nagyvilág

Gyanúsított lett a fideszes expolgármester, aki közpénzből vett magának bojlert és turmixgépet

Bár a közigazgatási bíróság már egy éve jogerősen megfosztotta tisztségétől a Hajdú-Bihar megyei Álmosd fideszes polgármesterét, az ezzel párhuzamosan indult büntetőeljárásban még a nyomozás sem zárult le. Több mint két év kellett ahhoz, hogy lefoglalják Köteles István volt polgármester otthonából az önkormányzat pénzén vásárolt televíziót, turmixgépet, blu-ray lejátszót. A bojlert például ki kellett előbb bontani, mert mostanáig beépítve működött – tudta meg a Magyar Hang.

A lap szerint  Köteles nemcsak berendezte az otthonát az önkormányzat pénzéből, hanem leszámlázott nyolc olyan rendezvényt is, amelyet valójában sohasem tartottak meg. Ezekről az 1600 lelkes faluban az intézményvezetők, az egyházak vezetői és a képviselők sem tudtak, és a polgármester utólag készíttetett hozzájuk néhány plakátot, ráadásul év végén 300 ezer forintos jutamat is felvett.

Az ügyben 2016-ban indult büntetőeljárás, az ügynek már gyanúsítottja lett Köteles sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik