Nagyvilág

Régi ezres, repülés és vonatozás – Holnaptól nagy változások jönnek

A napi.hu szedte össze, hogy milyen változásokra számíthatunk november 1-jétől:

  • Csütörtöktől senki sem köteles elfogadni a régi, 2017 előtt kibocsátott ezres bankjegyeket, amelyekből még több mint 10 millió lehet forgalomban. A határidő után maradnak a posták, a bankfiókok és a jegybank, mint beváltóhelyek.
  • A kormány november elsejétől megduplázza az elhelyezkedési juttatását azoknak a közfoglalkoztatottaknak, akik sikeresen helyezkednek el a versenyszférában.
  • November 1-ig kell csatlakozniuk az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térhez (eeszt) azoknak a nem közfinanszírozott egészségügyi ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknak, amelyek a Központi implantátumregiszter vagy a Nemzeti csípő- és térdízületi endoprotézis beültetés regiszter rendszerébe kötelesek adatokat szolgáltatni. Szintén csütörtökig csatlakozik az online egészségügyi rendszerhez az Országos Mentőszolgálat.
  • Novembertől tizenkétezer európai fiatal számára nyílik meg a lehetőség, hogy az EU ingyenes InterRail bérletprogramjában körbeutazza Európát.
  • A WizzAir megváltoztatta a poggyászszabályzatát, amelynek lényege, hogy november 1-től kezdődően minden utas felvihet a fedélzetre egy darab ingyenes kézipoggyászt (legfeljebb 40x30x20 centiméter).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik