Nagyvilág

Mentett kártyával élmény az online fizetés (x)

Az online fizetés már nem kell, hogy bonyolult legyen a Simple fióknak köszönhetően.

A kártyaadatok online felületen és mobilalkalmazásban egyaránt elmenthetőek. A SimplePay és a Simple app összehangoltan működik, így a felhasználók több ezer webáruházban fizethetnek sokkal egyszerűbben.

A webáruházak vásárlói egyre kevésbé idegenkednek attól, hogy fizetéskor megadják bankkártyájuk adatait. Az online fizetési rendszerek biztonsága sokat javult az elmúlt évtizedben. A bankok is rendszeresen tájékoztatják ügyfeleiket, miként védekezhetnek adathalász-kísérletek ellen. Azonban itt nem áll meg az óvintézkedések sora: az OTP Bank például külön figyel arra, hogy ügyfelét ne érje kár, amennyiben a szolgáltató nem teljesítené vállalt kötelezettségét.

Az OTP Mobil üzletágának felmérése szerint bankkártyával a felnőtt magyar internetezők 90 százaléka rendelkezik. Elsöprő többségük, mintegy 4,4 millió felhasználó online fizetésre is használja a bankkártyáját. Az interneten fizetők már nem csupán a webáruházakban leadott megrendeléseiket fizetik ki online, hanem a televízió-, internet- és telefonszámlájukat is, a szállásfoglalásukat, sőt közüzemi számlájukat, sárga csekkeiket is előszeretettel fizetik az interneten keresztül  bankkártyával, megkímélve magukat a postai sorban állástól.

Szerintük így fizetni kényelmes, gyors és biztonságos. Egyben készpénzkímélő megoldás is. Annál is inkább, mert a hivatkozott kutatás szerint hazánkban egyértelműen többségbe kerültek azok, akik a készpénzmentes fizetési módokat előnyben részesítik a készpénzzel szemben.

Még könnyebb az online fizetés, amennyiben elmentjük bankkártya-adatainkat a Simple fiókba. Elegendő a SimplePay szolgáltatást választani fizetési opcióként, majd kiválasztani a már korábban elmentett bankkártyánkat. Onnantól kezdve már csak egy kattintás a fizetés.

AZ OTP Mobil adatai szerint már több mint 4500 fizetési felületen tudjuk ezt a fizetési módot választani és az is kiderül az adatokból, hogy a vásárlók nagyon kedvelik a mentett kártyás vásárlás lehetőségét, ugyanis a cég kártyatárolási felületén elmentett bankkártyák száma már az 500 ezret is meghaladta.

„A mentett bankkártyás fizetés lehetősége kettős célt szolgál” – mondta el dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese. „Egyrészt átjárást biztosít a Simple alkalmazás és a SimplePay között, így az app felhasználói több ezer webáruházban fizethetnek sokkal egyszerűbben, a rendszerbe korábban elmentett bankkártyájukkal. Másrészt pedig támogatjuk a webshopokat abban, hogy a kényelmes megoldásnak hála több vásárlást hajtsanak végre a gyors és kényelmes fizetésnek köszönhetően” – tette hozzá.

Mivel a SimplePay online fizetési megoldás és a Simple mobilalkalmazás rendszerei összehangoltan működnek, így az okostelefonunkkal is könnyebben fizethetünk akár online vásárlás esetén, akár a mobilunkat használva bankkártyánk helyett. Utóbbi esetében készülékünkön be kell kapcsolni az NFC-funkciót, és a regisztrált bankkártyánk adataival egyetlen érintéssel fizethetünk azoknál a kasszáknál, ahol lehetséges az érintéses fizetés. Márpedig ebből már szinte mindenütt van.
Mentett kártyával élmény az online fizetés (x) 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik