Nagyvilág

Török ügyész: Azonnal megfojtották Hasogdzsit

Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságírót azonnal megfojtották, amint belépett a szaúdi konzulátus épületébe Isztambulban – ez áll abban a közleményben, amelyet szerdán adott ki a török város főügyésze. Ezt követően a holttestet feldarabolták és a testrészeket elrejtették. Az ügyészség szerint bizonyítást nyert, hogy előre eltervezett gyilkosságról van szó.

A hivatalos közlemény ellentmond a szaúdi kormány álláspontjának. Ők azt állították, hogy amikor Hasogdzsi a közelgő esküvőjéhez szükséges iratokért ment, dulakodásba keveredett a konzulátus dolgozóival, és a verekedés során „véletlenül” meghalt.

A Guardian azt írja, hogy a török nyomozás eredménye jól mutatja, mennyire kevés az együttműködés a török és a szaúdi hatóságok között, holott elvileg közösen derítik fel Hasogdzsi halálának körülményeit. A szaúdi főügyész például azt nyilatkozta a héten, hogy nincs előrehaladás az ügyben. Hozzáteszik, a török hatóságok eddig is folyamatosan adagolták az információkat és ez valószínűleg a jövőben is folytatódni fog.

A témáról írt további cikkeinket itt olvashatják.

Kiemelt kép: Europress/Muhammed Enes Yildirim/Anadolu Agency

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik