Nagyvilág

Meghalt egy kanyarós kárpátaljai gyerek

A 12 éves mezőterebesi fiú Munkácson, a gyermekkórházban hunyt el.

Az UNIAN ukrán hírügynökség a mukachevo.net hírportál alapján azt írta, hogy a tragédia szombaton történt. Roman Snyicer, a kórház főorvosa szerint a fiút aznap reggel vitték kórházba, az  állapota rohamosan romlott, az intenzív osztályra került, de életét már nem tudták megmenteni.

A gyermek egy héttel korábban betegedett meg, otthon ápolták. Kanyaró ellen nem volt beoltva. Az egyelőre nem ismert, miért nem vitték hamarabb kórházba a szülei, akik ugyanakkor feljelentést tettek orvosi segítség elmulasztása miatt.

A kárpátaljai fiú idén már a 15. halálos áldozata a kanyarónak Ukrajnában.

Összesen 11 gyermek és négy felnőtt halt bele a betegségbe, a mostanit megelőzően október 1-jén egy három éves kisfiú a nyugat-ukrajnai Lviv megyében.

Az ukrán egészségügyi tárca szerint év eleje óta már csaknem 34 ezren betegedtek meg kanyaróban, közülük több mint 20,5 ezer a kiskorú. Az utóbbi hetekben országosan hozzávetőleg 600-800 új beteget regisztrálnak.

A múlt héten negyvenöt gyerek és egy állapotos tanítónő betegedett meg kanyaróban egy nyugat-ukrajnai iskolában, ahol karantén miatt beszüntették a tanítást. Kanyaró miatt Ivano-Frankivsz három iskolájéban rendeltek el múlt héten tanítási szünetet, előzőleg pedig a nyugati országrész két oktatási intézményét helyezték ideiglenesen karantén alá. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik