Nagyvilág

Hadházy diagnosztizálta Vajna Tímea macskáját

Ahogy korábban megírtukVajna Tímea születésnapjára azt kérte férjétől, Andrew G. Vajna kormánybiztostól, hogy magángéppel utazhasson Los Angelesbe, ahol talán segíteni tudnak beteg macskáján, mivel a cicát korábban megműtötték, de még mindig nem kielégítő az állapota.  Az eredeti bejegyzéseben egyébként még azt írta:

annyira köszönöm a férjemnek, hogy magángéppel jöhettem, soha nem szoktam, csak akkor, ha vele utazom. Ezt kértem a szülinapomra, hogy el tudjam hozni a cicámat.

Ezt a részt azonban később eltávolította a posztból.

Hadházy Ákos – aki egyébként végzettségét tekintve állatorvos –vasárnap délután Facebook-oldalán az üggyel kapcsolatban azt írta, nem tudja megállni, hogy állatorvosként és képviselőként ne kommentálja ezt a történetet. Mint írta,

állatorvosként nem tudom elképzelni, hogy ez a macska Amerikában olyan kezelést kaphatott volna, amit a magyar kollégák ne tudtak volna neki megadni. Az USA-ban sok esetben – a jobb anyagi lehetőségek miatt – valóban több mindent meg tudnak tenni a kedvencekért. Ebben az esetben viszont sajnos minden jel szerint (krónikus) veseelégtelenségről van szó, ahol egyszerűen nincs olyan gyógymód, amit ott megtehetnek, nálunk viszont nem. Az ún. peritoneális dialízis szóba jöhet, ami átmenetileg, néhány napig-hétig javíthat az állat állapotán, gyógyulást és tartós javulást azonban biztosan nem hoz.

Hozzátette, hogy elméletileg ez az eljárás itthon is elérhető, más kérdés, hogy a módszert éppen annak korlátai miatt, nem szokták alkalmazni.

Megjegyezte, hogy

Vajna András ugyanis a sok milliárdos, ocsmány és hazug állami propaganda hirdetésekből kitartott, a kormány számára kellemetlen híreket elhallgató, az Orbán-kormány számára veszélyes politikusokat pedig mocskos rágalom hadjáratokkal lejárató TV2 tulajdonosa. Ráadásul horribilis magánvagyona egyik alapját a kaszinó koncessziók jelentik, ezek a kaszinók pedig számos kedvezményben részesülnek – először is azzal, hogy a személyre szabott törvényeknek köszönhetően nincsen konkurenciájuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik