Nagyvilág

Erdélyi programokra milliárdokat ad az Orbán-kormány

A kormány erdélyi kiemelt, nemzeti jelentőségű programok és beruházások finanszírozására idén 1,3 milliárd, jövőre 1,5 milliárd forintot biztosít – az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az MTI azt írja, a jogszabály szerint a kormány az idei költségvetésben 1,33 milliárd forint azonnali átcsoportosítását rendeli el erdélyi kiemelt, nemzeti jelentőségű programokra és beruházásokra. Jövőre ugyanezekre a célokra legfeljebb 1,5 milliárd forint központi költségvetési forrást kell biztosítania a pénzügyminiszternek és a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesnek.

Mindeközben az elmúlt hetekben arról rendelkezett a kormány, hogy olyan nagy a költségvetés hiánya, mert nem nagyon jön pénz az EU-tól, hogy a megítélt támogatási pénzek egy részét a kincstári számlára vissza kell utalniuk az állami nyerteseknek. És nemsokára közlik kormánytisztviselők százaival-ezreivel, hogy kiket építenek le.

Kiemelt kép: Tusnádfürdő, 2018. július 28. Orbán Viktor miniszterelnök (b) előadást tart a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2018. július 28-án. Mellette Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke. MTI Fotó: Veres Nándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik