Nagyvilág

Porrá alázta magát Donald Trump a Twitter-üzenetével

Totális tévedésnek nevezte a Twitteren a The New York Times információját Donald Trump, mely szerint az elnök kizárólag iPhone-okat hajlandó használni, fittyet hányva ezzel a biztonságra. Az Egyesült Államok elnöke csak azt felejtette el, hogy a mikroblog jelzi, miről írja a posztokat.

A The New York Times terjedelmes cikkét a Hvg.hu szemlézte. E szerint Trump nem hajlandó megválni iPhone-jaitól, pedig biztonsági szakemberek erre külön is figyelmeztették. A nem a Fehér Ház által adott készülékeket ugyanis könnyű lehallgatni, és az elnök esetében a hírek szerint erre folyamatosan sor kerül.

A hír napvilágra kerülése után az elnök szokásosan a Twitteren kezdett őrjöngésbe. Szerinte a cikk totális tévedésekkel van tele, de sem most, sem később nem hajlandó időt fecsérelni arra, hogy kijavítsa a napilap írásában lévő hibákat. Trump bejegyzésében hangsúlyozta, ő kizárólag a kormány által jóváhagyott készülékeket használ. Azonban ezzel csak az a probléma, hogy a Twitter kijelzi, hogy a felhasználó milyen készülékről írta az üzenetét.

Az amerikai elnök egy iPhone-t használt a bejegyzése megírásához. 

Kiemelt kép: MTI/AP/Carolyn Kaster

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik